Teknoloji

İTÜ Arı Teknokent’e yılda 10 bin girişimci başvuruyor

HANDE BERKTAN

Girişimciler için yeni fikirler, projeler biriktirmek BEN İlerleme değerlidir. girişimlerin ilerlemesi vilayet dağınık, ürün ticarileştirmede en değerli unsurlardan biri patentleme ve lisanslama dır-dir. Patentin buluş sahibine sağladığı haklar, ileriki dönemlerde oluşabilecek sorunların önüne geçmektedir.

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programının konuğu İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü prof. Dr. . Atilla Dikbaş , Türkiye’nin teknoloji patentleri ve lisansları Ancak teknokentler süreçlerine Avrupa ve ABD’ye göre geri başlamıştır. , üniversiteler aracılığıyla Süreç ivme kazanıyor dedi.

prof. doktor attila dik “ Teknoloji tabanlı girişimcilerin patentlerini yürütmek farklı bir süreç ve Türkiye’de bu farklı bir süreç. patentleme ve lisanslama süreçleri geç başlamıştır. bizde biraz var , Bir aşama geciktik. Bu ekosistemin yöneticilerinin Avrupa ve ABD’deki üniversitelerdeki patent ofisleri tarafından desteklendiğini biliyoruz. Ülkemizde p dikkat edilmiyor sonuç ve süreçlerinde sorunlar ile ilgili yavaş yavaş azaltmak bunu görüyoruz. Teknoparkların kendi teknoloji transfer ofislerini kurabilmeleri bu süreci hızlandırmıştır. ” söz konusu.

İTÜ Arı Teknokent’e yılda 10 bin girişimci başvuruyor

İTÜ Arı Teknokent’e yılda 10 bin girişimci başvuruyor olduğunu açıklayan İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü İTÜ Çekirdek olarak patentleme süreçleri güçlendirir , finansal problemler N çözüm şöhret Biz de yardımcı oluyoruz. bir yıl b O Yunan patenti ve lisansı anlamıyorum işlemi gerçekleştirmek S Bundan sonraki süreçte girişimci ticarileştirme faaliyetlerini yürütür. Türkiye’deki patent sayısını artırmak için, Teknoparkların kurduğu teknoloji transfer ofisleri ve teknoloji ofisleri pahalı bir adımdır. Ekosistemlerin vazgeçilmez unsurlarının Türkiye’de olgunlaşması ve yaygınlaşması gerekiyor. Bunlardan biri patent, diğeri ise finansman esasıdır. Bin tanesi olmak üzere yaklaşık 10 bin işletme alıyoruz taramadan geçer. Ülke sorunlarına çözüm üretecek şekilde gelişen, ürün ek bir maliyetle ilerler. söz konusu.

İstanbul P la Anlam A A Jansi ile beyin sarsıntısı için geliştirilmiş teknoloji ir mede ortaklık

Burası depremin yaralarının sarıldığı yer süreç içerisinde, İstanbul Planlama Ajansı ile teknoloji geliştirme konusunda işbirliğini anlatan prof. Dr. inatçı “2 022 yılında açtığımız davette aramıza katılan girişimcilerimizden 22’si ürettikleri teknolojileri deprem bölgesinde kullandı. Uçan göz teknolojik takviyeler, online eğitim takviyesi ile havanın neminden su üreten ve elektrik üreten işletmelerimiz, da kullanılır. Ek olarak, İstanbul Planlama A Jan ile ortaklık girişimcilik yapmak Merkezi kurduk. İstanbul depremine hazırlık kapsamında katma değer A Startupları destekliyoruz. İstanbul D Bu proje eprem Master Planı kapsamında gerçekleştirilmiştir. ortaklık çok değerli . diye ilan etti.

nurdagiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu